The Bin

Voor The Bin maken wij producten, zoals reistassen en shoppers, van ‘oude’ Swapfiets-materialen of NS-materialen. Dit zijn oa oude banners die zij gebruiken voor communicatie-doeleinden en oude binnenbanden van Swap-fietsen. Oftewel zoveel mogelijk herbuik van materialen om zo minder afval te hebben. Bij de laatste versie van de reistas worden die hengsels zelfs gemaakt van oude autogordels.

Naam & functie

Marianne Vollebergh: oprichter/ondernemer van The Bin

Achtergrond

Na met de Swapfiets succesvol vele steden en andere landen veroverd te hebben, is ze sinds kort betrokken bij het recyclen van de rubber afvalstromen van Swap.

Waarom vind je Ons label belangrijk?

Wat mij meteen opviel was het enthousiasme waarmee ik onthaald werd door de kleermakers van in Het Naaiatelier. Hun eerste gedachte was overduidelijk; wat kunnen we met nogal aparte materialen als fietsbanden. En ze zijn in Nederland gevestigd, je kunt er gewoon binnen wandelen.

Waar word je blij van?

Door barrières weg te nemen bij bedrijven wil ik het circulair denken versnellen. En dat dan leidt tot een tastbaar, kwalitatief en mooi product.

Hoe zie je de toekomst?

We gaan onvermijdelijk naar een compleet circulaire economie. En dat kan alleen als partijen samenwerken en open staan voor onverwachtse verbindingen. Met uiteraard ook interessante verdienmodellen voor alle betrokkenen.