Akbar Rahimi

Akbar is kleermaker in Het Naaiatelier.
Na meerdere maanden onderweg te zijn geweest vanuit Afghanistan, kwam Akbar in het najaar van 2011 in Nederland. Na op verschillende plaatsen te hebben gewoond is hij nu ongeveer 3 jaar in Breda.

Waarom vind je ONS label Breda belangrijk? “Ons label werkt veel met hergebruik en restmateriaal, dit vind ik erg goed want het is nodig voor de natuur. Als we iets opnieuw kunnen gebruiken, moeten we dat doen.” 

“Ik ben altijd al kleermaker geweest, in Afghanistan was het veel stikken aan de naaimachine, vooral Afghaanse kleding zoals broeken en overhemden. Ik begon bij Het Naaiatelier met stage in 2020 en kwam daarna in dienst als kleermaker. In Het Naaiatelier werk ik aan heel veel verschillende producten en aan verschillende taken, mijn ervaring komt goed van pas.”

“De collega’s en leidinggevenden zijn allemaal leuke mensen, dat vind ik fijn. Ook ben ik blij om mijn werk als kleermaker hier weer te kunnen doen, dit is wat ik doe. Ik hoop het nog lang te kunnen doen, mijn vak uitoefenen met leuke collega’s en mooie producten te maken.”

Leuk feitje: Akbar is naast een goede kleermaker ook erg goed met planten, een aantal van zijn stekjes staan in Het Naaiatelier voor het raam en worden door hem met liefde verzorgd.